Kan du drikke for meget af Red Bull Energy Drink?

Indtagelsen af Red Bull er kun begrænset af dets koffeinindhold. En 250 ml dåse Red Bull Energy Drink indeholder omtrent den samme mængde af koffein som en kop kaffe, hvilket er 80 mg. Forbruget af Red Bull Energy Drink bør derfor svare til en persons indtag af kaffe..

Mange myndigheder verden over har set på effekterne af koffein. Health Canada forskerne gennemførte for nyligt en omfattende gennemgang af den videnskabelige litteratur om koffein (http://www.hc-sc.gc.ca/hl-vs/iyh-vsv/food-aliment/caffeine-eng.php ). Baseret på denne gennemgang konkluderede de, at den almindelige raske voksne befolkning ikke er i fare for potentielle negative effekter fra koffein, hvis de begrænser deres forbrug til 400 mg pr dag. Dog anbefaler Health Canada gravide kvinder at begrænse deres daglige indtag til 300 mg.

Der er harmoniserede EU-regler (i henhold til direktiv 2002/67/EF) for mærkning af koffeinholdige drikkevarer. De der indeholder mere end 150 mg/l skal angive koffeinindholdet og være forsynet med en „højt koffeinindhold“ erklæring på etiketten. Forbrugerne i hele EU informeres derfor tydeligt.

Ernæringseksperter er enige i, at det er vigtigt at indtage fødevarer og drikkevarer fra mange forskellige kilder og i moderate mængder. Selvfølgelig er dette også tilfældet for Red Bull, der bør være en del af en afbalanceret og varieret kost og en sund livsstil.