Sundhedsmyndigheder har bekræftet, at der ikke er uønskede virkninger af et moderat indtag af koffein.

Mange myndigheder verden over har set på effekterne af koffein. Health Canada forskerne gennemførte for nyligt en omfattende gennemgang af den videnskabelige litteratur om koffein (http://www.hc-sc.gc.ca/hl-vs/iyh-vsv/food-aliment/caffeine-eng.php ). Baseret på denne gennemgang konkluderede de, at den almindelige raske voksne befolkning ikke er i fare for potentielle negative effekter fra koffein, hvis de begrænser deres forbrug til 400 mg pr dag. Dog anbefaler Health Canada gravide kvinder at begrænse deres daglige indtag til 300 mg. Der findes harmoniserende EU-regler (i henhold til direktiv 2002/67/EF) for mærkning af koffeinholdige drikkevarer. De der indeholder mere end 150 mg/l skal angive koffeinindholdet og være forsynet med en „højt koffeinindhold“ erklæring på etiketten. Forbrugerne i hele EU informeres derfor tydeligt.

En 250 ml dåse Red Bull Energy Drink indeholder omtrent den samme mængde af koffein som en kop kaffe, hvilket er 80 mg. Forbruget af Red Bull Energy Drink bør derfor svare til en persons indtag af kaffe.

Red Bull Energy Drink er tilgængelig i mere end 167 lande, herunder alle landene i EU, fordi sundhedsmyndighederne verden over har konkluderet, at Red Bull Energy Drink er sikkert at indtage.